Termeni de utilizare
- SUBIECT
Art. 1. În această secțiune sunt prezentate informații privind termenii și condițiile generale ale magazinului online (www.recoveryone-ro.com), care au rolul de a reglementa relația dintre GARDEN INVEST LTD, UIC 206692098, cu sediul social și adresa de înregistrare. Meden Rudnik, bl.43, vh.7, et.2, ap.87, denumită în continuare FURNIZOR, și clienții, denumiți în continuare UTILIZATOR ȘI/SAU UTILIZATOR, ai magazinului de comerț electronic recoveryone-ro.com.
- DATELE FURNIZORULUI
Art. 2. Informații în conformitate cu Legea privind comerțul electronic și Legea privind protecția consumatorilor:
Numele furnizorului.
Sediul central și sediul social. Sediul central / sediul social / adresa înregistrată. 43, bld.7, fl.2, ap.87
Adresa de exercitare a activității și adresa de soluționare a reclamațiilor din partea utilizatorilor. Burgas 8000, g.k. 43, bld.7, bl.7, etaj 2, ap.87
Adresa de corespondență. Bulgaria, Burgas 8000, g.k. 7, etaj 2, ap.87 , telefon +359 886 358 043
Înregistrare în registrele publice: UIC 206692098,
Organisme de supraveghere:
(1) Comisia pentru protecția datelor cu caracter personal
Adresă. 1. „Prof. 2,
Tel.: (02) 940 20 46
Fax: (02) 940 36 40
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Website: www.cpdp.bg
(2) Comisia pentru protecția consumatorilor
Adresă. Sofia, Piața Slaveykov №4A, etajele 3, 4 și 6,
Tel.: 02 / 980 25 24
Fax: 02 / 988 42 18
Linie telefonică directă: 0700 111 22
Website: www.kzp.bg
Înregistrare în temeiul Legii privind taxa pe valoarea adăugată nr. BG 207640389
III. CARACTERISTICI ALE PLATFORMEI
Art. 3. recoveryone-ro.com este o platformă de comerț electronic, disponibilă la adresa de internet https://www.recoveryone-ro.com, prin intermediul căreia Utilizatorii au posibilitatea de a încheia contracte de achiziție și livrare a bunurilor oferite de Furnizor pe platformă, inclusiv următoarele:
Să se înregistreze și să creeze un cont pentru a naviga în magazinul electronic al Furnizorului și să utilizeze serviciile suplimentare de furnizare de informații;
Pentru a vizualiza bunurile, caracteristicile, prețurile și condițiile de livrare ale acestora;
Pentru a încheia contracte cu Furnizorul pentru achiziționarea și livrarea bunurilor oferite pe platforma recoveryone-ro.com;
Pentru a efectua orice plăți în legătură cu contractele încheiate, inclusiv prin mijloace electronice de plată.
Pentru a primi informații despre noile bunuri oferite de Furnizor pe platforma recoveryone-ro.com;
Pentru a face declarații electronice în legătură cu încheierea sau executarea contractelor cu Furnizorul pe platforma recoveryone-ro.com prin intermediul interfeței site-ului recoveryone-ro.com, disponibilă pe internet;
De a fi notificat cu privire la drepturile care decurg din lege, în principal prin intermediul interfeței platformei recoveryone-ro.com, disponibilă pe internet;
Să își exercite dreptul de retragere, dacă este cazul, în conformitate cu Legea privind protecția consumatorilor.
Art. 4. Furnizorul de pe platforma recoveryone-ro.com va organiza livrarea bunurilor și va garanta drepturile Utilizatorilor prevăzute de lege, în cadrul bunei-credințe, a criteriilor și condițiilor acceptate în practică, de dreptul consumatorului sau comercial.
Art. 5. (1) Utilizatorii vor încheia cu Furnizorul de pe platforma recoveryone-ro.com un contract de vânzare-cumpărare a bunurilor, la adresa https://www.recoveryone-ro.com. Contractul se încheie în limba bulgară și se stochează în baza de date a Furnizorului de pe platformă.
(2) În virtutea contractului de achiziție de bunuri încheiat cu Utilizatorii, Furnizorul de pe platforma recoveryone-ro.com se obligă să organizeze livrarea și transferul de proprietate către Utilizator a bunurilor specificate de acesta prin intermediul interfeței de pe platformă. Utilizatorii au dreptul de a corecta erorile de introducere a informațiilor cel târziu până la declarația de încheiere a contractului către Prestatorul de pe platforma recoveryone-ro.com.
(3) Utilizatorii vor plăti Prestatorului de pe platforma recoveryone-ro.com remunerația pentru bunurile livrate în conformitate cu condițiile stabilite pe platforma recoveryone-ro.com și cu prezentele Condiții Generale. Remunerația va fi în valoare de prețul anunțat pe platforma recoveryone-ro.com. În cazul unei erori tehnice a prețului, furnizorul notifică imediat utilizatorul cu privire la prețul corect al produsului și are dreptul de a refuza o comandă ca urmare a unei erori în ceea ce privește prețul său real.
(4) Pentru a plasa o comandă pentru unele dintre produsele de pe platforma recoveryone-ro.com, Utilizatorul trebuie să plătească un avans în valoare stabilită de Furnizor. În cazul în care un produs intră în sfera de aplicare a frazei precedente, Utilizatorul va fi informat despre acest lucru înainte de a plasa o comandă pentru produsul în cauză, prin intermediul unei inscripții informative pe pagina produsului de pe platforma recoveryone-ro.com
Art. 6. (1) Utilizatorul și Furnizorul de pe platforma recoveryone-ro.com sunt de acord ca toate declarațiile dintre ei în legătură cu încheierea și executarea contractului de achiziție să poată fi făcute în mod electronic și prin declarații electronice în sensul Legii privind documentul electronic și semnătura electronică și al articolului 11 din Legea privind comerțul electronic.
(2) Declarațiile electronice făcute de către utilizatorii site-ului web se prezumă a fi fost făcute de către persoanele indicate în datele furnizate de către utilizator la înregistrare, dacă utilizatorul a introdus numele de utilizator și parola corespunzătoare.
- ÎNREGISTRAREA PENTRU UTILIZAREA recoveryone-ro.com
Art. 7. (1) Pentru a utiliza recoveryone-ro.com în vederea încheierii contractelor de vânzare-cumpărare de bunuri, Utilizatorul trebuie să introducă un nume de acces la distanță și o parolă la alegere sau să se identifice prin intermediul contului său de facebook sau google, prin care se consideră că a acceptat prezentele Condiții Generale. Acceptarea acestor termeni și condiții generale se va face, de asemenea, în momentul finalizării oricărei comenzi de către Utilizator.
(2) Numele și parola pentru accesul la distanță se stabilesc de către Utilizator, prin efectuarea unei înregistrări online pe site-ul Furnizorului pe platforma recoveryone-ro.com, în conformitate cu procedura prevăzută în prezentul document. Utilizatorul are posibilitatea de a plasa comenzi de livrare a bunurilor și profilul de pe rețelele de socializare facebook și google.
(3) Prin completarea datelor sale în coșul de cumpărături și prin apăsarea butonului „Finalizează comanda”, Utilizatorul declară că a luat cunoștință de prezentele Condiții Generale, este de acord cu conținutul acestora și se obligă să le respecte necondiționat.
(4) Furnizorul confirmă comanda efectuată de către Utilizator prin e-mail. Se creează contul Utilizatorului și se stabilește o relație contractuală între Utilizator și Furnizor.
(5) Atunci când se înregistrează sau face o comandă, Utilizatorul se angajează să furnizeze date corecte și actualizate. Utilizatorul se angajează să actualizeze prompt datele furnizate în înregistrare sau în comandă în cazul unei modificări.
- ETAPE TEHNICE PENTRU ÎNCHEIEREA UNUI CONTRACT DE ACHIZIȚIE
Art. 8. (1) Utilizatorul va utiliza în principal interfața paginii Furnizorului de pe platforma recoveryone-ro.com pentru a încheia contracte de achiziție pentru bunurile oferite de Furnizori pe platforma recoveryone-ro.com.
(2) În cazul comenzii de bunuri fără înregistrare de către Utilizator, acesta din urmă acceptă prezentele Condiții Generale din momentul finalizării comenzii.
Art. 9. Utilizatorii încheie contractul de vânzare-cumpărare a bunurilor de pe platforma recoveryone-ro.com conform următoarei proceduri:
(1) Conectarea la sistemul de comenzi de pe platforma recoveryone-ro.com.
(2) Selectarea unuia sau a mai multor bunuri oferite de Furnizor pe platforma recoveryone-ro.com și adăugarea acestora la o listă de bunuri pentru cumpărare.
(3) Furnizarea datelor necesare pentru individualizarea Utilizatorului în calitate de parte la contract.
(4) Furnizarea datelor pentru efectuarea livrării;
(5) Selectarea metodei și a momentului de plată a prețului.
(6) Confirmarea comenzii;
- CONȚINUTUL CONTRACTULUI
Art. 10. (1) Furnizorul și Utilizatorii vor încheia contracte separate pentru achiziționarea bunurilor solicitate de Utilizatori, chiar dacă acestea sunt selectate printr-o singură declarație electronică și dintr-o singură listă de bunuri care urmează a fi achiziționate.
(2) Furnizorul poate aranja livrarea bunurilor comandate cu ajutorul contractelor de achiziție separate împreună și simultan.
(3) Drepturile utilizatorilor în legătură cu bunurile livrate se exercită separat pentru fiecare contract de vânzare-cumpărare. Exercitarea drepturilor asupra unei ctoĸaŝe livrate nu afectează și nu are niciun efect în raport cu contractele de revânzare a altor ctoĸe. În cazul în care utilizatorul are statutul de consumator în sensul Legii privind protecția consumatorilor, exercitarea dreptului de retragere din contractul de vânzare a unui anumit produs nu afectează contractele de vânzare a altor produse livrate utilizatorului. Consumatorii beneficiază de o garanție legală de conformitate a bunurilor cu contractul de vânzare.
(4) În cazul livrării de bunuri care sunt livrate în mod promoțional împreună cu alte bunuri într-un set, prevalează regulile de livrare și returnare a setului respectiv, astfel cum sunt anunțate în profilul bunurilor din e-shop.
Art. 11. Atunci când își exercită drepturile prevăzute în contractul de achiziție, utilizatorul este obligat să indice cu precizie și fără echivoc contractul și bunurile pentru care își exercită drepturile.
Art. 12. (1) Utilizatorul poate achita prețul pentru contractele individuale de achiziție deodată, în momentul în care comandă bunurile sau la livrarea acestora.
(2) În ceea ce privește bunurile care sunt furnizate în regim promoțional împreună cu alte bunuri într-un set, prețul pentru set se aplică numai în întregime și este indivizibil pentru bunurile individuale din set.
(3) În cazul în care furnizorul acceptă returnarea unui articol dintr-un set în conformitate cu alineatul (2), utilizatorul are dreptul la o rambursare pentru articolul returnat din set, care este proporțională cu raportul dintre prețurile articolelor din set în magazinul electronic al furnizorului atunci când acestea nu sunt oferite împreună într-un set.
VII. CLAUZE SPECIALE APLICABILE PERSOANELOR CARE AU CALITATEA DE CONSUMATOR ÎN SENSUL LEGII PRIVIND PROTECȚIA CONSUMATORILOR ȘI AL LEGII PRIVIND FURNIZAREA DE CONȚINUT DIGITAL ȘI DE SERVICII DIGITALE ȘI PRIVIND VÂNZAREA DE BUNURI
Art. 13. Normele din prezenta secțiune VII a prezentelor Condiții Generale se aplică numai Utilizatorilor care, conform datelor furnizate pentru încheierea contractului de cumpărare sau la înregistrarea pe recoveryone-ro.com, pot fi deduse că au calitatea de consumatori în sensul Legii privind protecția consumatorilor, al Legii privind comerțul electronic, al Legii privind furnizarea de conținut digital și servicii digitale și privind vânzarea de bunuri și/sau al Directivei 2011/83/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 25 octombrie 2011.
Art. 14. (1) Caracteristicile principale ale bunurilor oferite de Furnizor pe platforma recoveryone-ro.com sunt definite în profilul fiecărui bun de pe platforma recoveryone-ro.com.
(2) Prețul bunurilor, inclusiv toate taxele și tarifele, este stabilit de către Furnizor pe platforma recoveryone-ro.com în profilul fiecărui bun de pe platforma recoveryone-ro.com.
(3) Valoarea cheltuielilor poștale sau a cheltuielilor de transport neincluse în prețul bunurilor este stabilită de Furnizor pe platforma recoveryone-ro.com și este furnizată ca informație Utilizatorilor la selectarea bunurilor pentru încheierea contractului de achiziție și înainte de finalizarea comenzii.
În cazul neprimirii de către un Utilizator a bunurilor trimise de mai multe ori, Furnizorul își rezervă dreptul de a:
- Să impute Utilizatorului costurile de expediere pentru fiecare comandă ulterioară;
- să nu acorde dreptul de retragere a bunurilor achiziționate pentru o perioadă mai mare de 14 zile;
- să nu ofere cadouri la comenzile ulterioare ale Utilizatorului;
- să refuze „Protecția prețului” în cazul în care Utilizatorul o invocă.
(4) Modalitățile de plată, de livrare și de executare a contractului sunt definite în prezentele Condiții Generale și în informațiile puse la dispoziția Utilizatorului prin intermediul mecanismelor de pe platforma recoveryone-ro.com.
(5) Informațiile furnizate Utilizatorilor în temeiul prezentului articol sunt actualizate la momentul vizualizării lor pe platforma recoveryone-ro.com înainte de încheierea Contractului de achiziție.
(6) Utilizatorii sunt de acord că toate informațiile cerute de Legea privind protecția consumatorilor și de Legea privind furnizarea de conținut digital și servicii digitale și privind vânzarea de bunuri pot fi furnizate prin intermediul interfeței platformei recoveryone-ro.com sau prin e-mail.
Art. 15. (1) Utilizatorul este de acord că furnizorii de pe platforma recoveryone-ro.com au dreptul de a accepta plata în avans pentru contractele încheiate cu utilizatorul pentru cumpărarea și vânzarea de bunuri și livrarea acestora.
(2) Utilizatorul alege în mod independent dacă plătește furnizorului de pe platforma recoveryone-ro.com prețul pentru livrarea bunurilor înainte sau în momentul livrării.
(3) În cazul în care valoarea comenzii utilizatorului este echivalentă sau depășește 10 000 BGN, plata se efectuează numai prin transfer sau depunere în contul de plăți al furnizorului.
Art. 16. (1) Utilizatorul are dreptul, fără despăgubiri sau penalități datorate și fără a indica vreun motiv, de a se retrage din contractul încheiat în termen de 30 de zile de la data acceptării bunurilor de către Furnizor prin intermediul formularului unic de retragere disponibil pe site-ul Furnizorului pe platforma recoveryone-ro.com la adresa https://www.recoveryone-ro.com/terms/ în Anexa nr. 1 la prezentele Condiții Generale sau prin intermediul modulului separat pe site-ul Furnizorului. Informații privind exercitarea dreptului de retragere sunt disponibile la adresa https://www.recoveryone-ro.com/terms/ din Anexa nr. 2 la prezentele Condiții Generale.
(2) Dreptul de retragere prevăzut la alin. 1 nu se aplică în următoarele cazuri:
pentru prestarea de servicii, în cazul în care serviciul a fost prestat integral, în cazul în care contractul prevede o obligație de plată a consumatorului, iar executarea a început cu acordul expres și prealabil al consumatorului și cu recunoașterea faptului că acesta știe că își va pierde dreptul de retragere odată ce contractul a fost executat integral de către comerciant;
pentru furnizarea de bunuri sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile de pe piața financiară care nu pot fi controlate de comerciant și care pot apărea în timpul perioadei de exercitare a dreptului de retragere;
pentru furnizarea de bunuri realizate la comanda consumatorului sau în conformitate cu cerințele sale individuale;
pentru furnizarea de bunuri care, prin natura lor, se pot deteriora sau au un termen de valabilitate scurt, cum ar fi alimentele, băuturile și suplimentele alimentare;
pentru livrarea de bunuri sigilate care sunt desigilate după livrare și care nu pot fi returnate din motive de igienă sau de protecție a sănătății (cum ar fi dopuri pentru urechi, îmbrăcăminte, lenjerie de corp, costume de baie, șosete, produse pentru copii, epilatoare, aparate de ras, periuțe de dinți, periuțe de păr etc.);
pentru furnizarea de bunuri care, după ce au fost livrate, s-au amestecat, prin natura lor, cu alte bunuri de care nu pot fi separate;
pentru furnizarea de băuturi alcoolice al căror preț este convenit la momentul încheierii contractului de vânzare, în cazul în care livrarea poate fi efectuată nu mai devreme de 30 de zile de la încheierea contractului și a căror valoare reală depinde de fluctuațiile pieței care nu pot fi controlate de comerciant;
în cazul în care consumatorul a solicitat în mod expres comerciantului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparații sau de întreținere; în cazul în care, în cursul unei astfel de vizite, comerciantul prestează servicii suplimentare față de cele solicitate de consumator sau furnizează bunuri, altele decât piesele de schimb necesare pentru efectuarea reparațiilor sau a întreținerii, dreptul de retragere se aplică acestor servicii sau bunuri suplimentare;
pentru furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care sunt tipărite după livrare, inclusiv coduri pentru activarea licențelor de software, a funcțiilor din software sau a facilităților de plată virtuale. Executarea contractului de furnizare de înregistrări audio sau video sigilate sau de software informatic sigilat (inclusiv codurile de conținut și conținutul digital care nu se află pe suporturi tangibile) care sunt tipărite după livrare începe din momentul tipăririi, iar utilizatorul își pierde dreptul de retragere prin acordul expres în acest sens.
pentru livrarea de ziare, periodice sau reviste, cu excepția contractelor de abonament pentru livrarea unor astfel de publicații;
încheiate în cadrul unei licitații publice;
pentru prestarea de servicii de cazare care nu sunt destinate scopului de locuit, transportul de bunuri, închirierea de mașini, servicii de catering sau prestarea de servicii legate de activități de agrement, în cazul în care contractul prevede o dată sau o perioadă specifică de executare;
pentru furnizarea de conținut digital care nu este furnizat pe un suport material, în cazul în care executarea a început, iar contractul obligă consumatorul să plătească, dacă: a) consumatorul și-a dat consimțământul prealabil expres pentru începerea executării în timpul perioadei de retragere; b) consumatorul a confirmat că știe că își va pierde astfel dreptul de retragere; c) comerciantul a furnizat o confirmare în conformitate cu articolul 48 alineatul (2) sau cu articolul 49 alineatul (8) din CPA. Prin acceptarea prezentelor CCG și prin plasarea unei comenzi, consumatorul își dă în mod expres consimțământul prealabil pentru începerea executării și este conștient că își va pierde dreptul de retragere în sensul prezentului punct;
(3) În cazul în care furnizorul de pe platforma recoveryone-ro.com nu și-a îndeplinit obligațiile de furnizare a informațiilor prevăzute în Legea privind protecția consumatorilor, utilizatorul are dreptul de a se retrage din contractul încheiat în termen de un an și 14 zile de la data primirii bunurilor. În cazul în care informațiile sunt furnizate consumatorului în perioada de retragere, perioada de retragere începe de la data furnizării acestora. Utilizatorul are dreptul de a transmite declarația de retragere în temeiul prezentului articol direct furnizorului prin intermediul formularului unic de retragere disponibil pe site-ul furnizorului pe platforma recoveryone-ro.com, în Anexa 1 la prezentele Condiții Generale.
(4) În cazul în care consumatorul și-a exercitat dreptul de a se retrage din contractul la distanță sau din afara spațiului comercial, furnizorul rambursează toate sumele primite de la consumator fără întârzieri nejustificate și în termen de cel mult 14 zile de la data la care consumatorul a fost notificat cu privire la decizia de retragere din contract și în cazul în care a primit deja înapoi bunurile care fac obiectul contractului. Furnizorul rambursează sumele primite prin transfer bancar, cu excepția cazului în care consumatorul a fost de acord în mod expres să utilizeze un alt mijloc de plată, această teză se aplică în cazul în care dreptul de retragere este exercitat în termen de 14 zile de la primirea bunurilor și bunurile sunt returnate furnizorului în această perioadă de 14 zile. În cazul în care dreptul de retragere este exercitat după a 14-a zi de la primirea bunurilor și/sau bunurile sunt returnate Furnizorului după a 14-a zi de la primirea acestora de către Utilizator, până în a 30-a zi de la primirea bunurilor, sumele plătite pentru bunuri vor fi rambursate numai sub forma unui credit în profilul personal al Utilizatorului de pe site-ul web al Furnizorului sau prin emiterea unui voucher pe numele Utilizatorului. În cazul în care Consumatorul dorește ca sumele datorate în temeiul retragerii din Contract, exercitată în termen de 14 zile de la primirea bunurilor, să fie rambursate prin mandat poștal/ mandat poștal, taxa de serviciu percepută de către operatorul de curierat/operatorul poștal relevant va fi în sarcina Consumatorului și va fi stabilită de către operatorul de curierat/operatorul poștal. Furnizorul nu poate influența, determina sau beneficia în niciun fel de această taxă.
În cazul în care bunurile pentru care consumatorul a reziliat contractul în termen de 14 zile de la primirea bunurilor au fost plătite cu cardul, rambursarea se va face numai pe același card utilizat pentru plată.
(5) În cazul în care dreptul de retragere este exercitat, costurile de returnare a bunurilor livrate sunt suportate de consumator în conformitate cu articolul 55 alineatul (2) din Legea privind protecția consumatorilor. De asemenea, furnizorul nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare ale livrării originale a bunurilor în cazul în care consumatorul a ales în mod expres o altă metodă de livrare a bunurilor decât livrarea standard gratuită oferită de furnizor.
(6) Utilizatorul se obligă să depoziteze bunurile primite de la Furnizor pe platformă și să asigure menținerea calității și siguranței acestora în perioada menționată la alin. 1.
(7) Utilizatorul își poate exercita dreptul de retragere din contractul cu Furnizorul prin transmiterea unei declarații scrise către Furnizor prin intermediul formularului standard de retragere disponibil la adresa https://www.recoveryone-ro.com/terms/ pe platforma recoveryone-ro.com din Anexa 1 la prezentele Condiții Generale sau prin intermediul modulului de pe site-ul Furnizorului. Bunurile vor fi expediate fără plata în numerar la adresa Furnizorului, respectiv PK 2109, satul Gara Elin Pelin, strada Industrialna nr. 8. Bunurile trimise contra ramburs nu vor fi acceptate de către Furnizor.
(8) În cazul în care furnizorul de pe platforma recoveryone-ro.com nu s-a oferit să ridice el însuși bunurile, acesta poate reține plata sumelor către consumator până când primește bunurile sau până când consumatorul face dovada că a trimis bunurile înapoi, oricare dintre acestea este mai devreme.
(9) În cazul livrării de bunuri care sunt livrate împreună cu alte bunuri într-un set (așa-numitele bunuri la pachet), la exercitarea dreptului de retragere al consumatorului în temeiul prezentului articol și al cerințelor Legii privind protecția consumatorilor, consumatorul trebuie să returneze întregul set așa cum a fost primit și în formă comercială. În cazul în care unele dintre bunurile care fac parte din pachetul de produse nu pot fi returnate în conformitate cu reglementările, Utilizatorul este de acord ca întregul pachet de produse să nu poată fi returnat.
(10) Fără a aduce atingere celor de mai sus, utilizatorul returnează bunurile în stare comercială. Comercială înseamnă într-o formă care să permită vânzarea ulterioară a bunurilor ca fiind noi. Despachetarea bunurilor nu trebuie să fi dus la o deteriorare evidentă a aspectului comercial al bunurilor. În cazul în care calitatea comercială a bunurilor este afectată, furnizorul are dreptul, la discreția sa, să refuze să accepte retragerea din contract sau să impute consumatorului costurile de readucere a bunurilor în stare comercială. În conformitate cu articolul 55 alineatul (4) din CPA, consumatorul este răspunzător pentru diminuarea valorii bunurilor cauzată de testarea acestora în afara celor necesare pentru a stabili natura, caracteristicile și buna funcționare a acestora.
(11) În cazul exercitării dreptului de retragere în temeiul prezentului articol, se consideră că utilizatorul și-a exercitat, de asemenea, dreptul de retragere în ceea ce privește conținutul bonus aparținând bunurilor.
(12) Dreptul de retragere se aplică și cărților, numai în cazul în care cartea nu prezintă semne de utilizare și se află în stare comercială păstrată, iar dacă cartea a fost învelită în folie - ambalajul nu a fost desigilat. Executarea contractului în cazul unei cărți achiziționate începe din momentul desigilării, moment în care consumatorul își pierde dreptul de retragere, iar consumatorul își dă acordul expres în acest sens.
(13) La returnarea bunurilor, utilizatorul este obligat să le returneze împreună cu setul complet primit, precum și cu toate documentele de însoțire - chitanță, factură, proces-verbal de recepție, carte de garanție (dacă există).
(14) Atunci când returnează bunurile, utilizatorul este obligat să returneze, de asemenea, toate cadourile pe care le-a primit împreună cu bunurile comandate, în cazul în care acestea au fost trimise de către furnizor.
(15) În cazul unei achiziții efectuate de o persoană juridică, se aplică dispozițiile Legii privind obligațiile și contractele, care derogă de la prezentele condiții generale.
VIII. EXECUTAREA CONTRACTULUI
Art. 17. (1) Termenul de livrare a bunurilor se stabilește pentru fiecare articol în parte, la încheierea contractului cu consumatorul prin intermediul paginii de internet a Furnizorului de pe platforma recoveryone-ro.com. Pentru fiecare bun în parte, Utilizatorul va fi notificat imediat înainte de finalizarea comenzii pe platforma recoveryone-ro.com aproximativ câte zile va dura livrarea. Zilele indicate pe platforma recoveryone-ro.com pentru livrare sunt orientative, iar Furnizorul nu le garantează, dar garantează că va face tot posibilul pentru a livra bunurile în zilele specificate.
(2) În cazul în care Utilizatorul și Furnizorul de pe platforma recoveryone-ro.com nu au stabilit o perioadă de livrare, perioada de livrare a bunurilor este de 30 de zile calendaristice de la data următoare trimiterii comenzii Utilizatorului către Furnizor prin intermediul site-ului web al Furnizorului de pe platforma recoveryone-ro.com.
(3) În cazul în care Furnizorul de pe platforma recoveryone-ro.com se află în imposibilitatea de a îndeplini contractul din cauza faptului că nu dispune de bunurile comandate, acesta va notifica consumatorul și va rambursa sumele plătite de acesta. În aceste cazuri, Furnizorul nu poate fi tras la răspundere atâta timp cât a notificat utilizatorul cu privire la cantitățile care nu se află în stoc.
(4) Furnizorul poate refuza procesarea comenzii atunci când există o îndoială rezonabilă că comanda nu este autentică, inclusiv că nu provine de la Utilizatorul descris în aceasta sau când produsul solicitat prin comandă este temporar indisponibil din cauza lipsei de stoc sau din alte motive tehnice, caz în care Furnizorul va notifica Utilizatorul prin e-mail sau telefonic și va rambursa sumele plătite de acesta. Furnizorul poate, de asemenea, să refuze să proceseze o comandă în cazul în care numărul sau volumul de articole comandate depășește consumul normal al acestora de către un client consumator în sensul Legii privind protecția consumatorilor și există motive să se creadă că comanda este făcută în scopul revânzării și nu se încadrează în sfera de aplicare a unei achiziții de consum.
(5) În cazul unor date inexacte furnizate de consumator pentru adresa de livrare și numărul de telefon sau al absenței consumatorului la adresa respectivă, precum și în cazul imposibilității de a livra bunurile din motive independente de voința furnizorului, bunurile vor fi returnate și vor rămâne în depozitele furnizorului. În acest caz, bunurile nu vor fi păstrate pentru Utilizator decât dacă sunt plătite în avans. În cazul bunurilor plătite în avans, acestea vor fi păstrate pentru o perioadă de 15 zile de la data returnării lor, iar după expirarea acestei perioade și în cazul în care utilizatorul nu solicită acest lucru de la furnizor, furnizorul va returna plata primită, cu excepția sumei cheltuite pentru livrare și depozitare. În cazul unor detalii inexacte sau incorecte furnizate de Utilizator pentru adresa de livrare, prin care bunurile sunt trimise la o adresă greșită, costul serviciului de curierat pentru redirecționarea expedierii va fi suportat de Utilizator.
(6) În cazul în care bunurile nu sunt livrate Utilizatorului în termenul de livrare specificat, nu se datorează nicio compensație Utilizatorului. Cauzele care ar întârzia livrarea dincolo de cele specificate în platforma recoveryone. bg days sunt: încărcătura și numărul de comenzi pentru perioada respectivă peste media și peste cele obișnuite pentru Furnizor; defecțiuni ale firmei de curierat, cum ar fi organizarea intempestivă a curierului, volumul de muncă excesiv al curierului, probleme tehnice și de informare imprevizibile ale curierului sau condiții meteorologice care împiedică curieratul; probleme tehnice imprevizibile ale sistemelor Furnizorului; defecțiuni ale furnizorilor Furnizorului de la care acesta din urmă se aprovizionează cu produsul; condiții meteorologice nefavorabile etc. circumstanțe de forță majoră care ar interfera cu activitățile organizatorice normale ale Furnizorului.
(7) În toate cazurile, Furnizorul garantează și se angajează că va livra produsele către Utilizator cu o întârziere de cel mult 15 zile lucrătoare față de zilele aproximative de livrare indicate pe platforma recoveryone-ro.com.
(8) Pentru produsele cu o valoare individuală sau totală de 8 BGN sau mai mică care se încadrează în programul „Produse Plus”, Furnizorul poate refuza să accepte comanda. În cazul în care unul sau mai multe produse intră sub incidența programului „Produse Plus”, iar valoarea totală a acestora este egală sau mai mică de 8 BGN în sensul propoziției precedente, utilizatorul este notificat printr-un mesaj pe platformă și este împiedicat să poată plasa o comandă. Pentru a plasa comanda, utilizatorul trebuie să adauge unul sau mai multe produse a căror valoare totală este de cel puțin 8 BGN.
(9) Livrarea se face la ușa Utilizatorului numai dacă greutatea totală a transportului (cu toate componentele și părțile sale) nu depășește 20 kg. În cazul în care greutatea totală a transportului depășește 20 kg, livrarea se face la parterul adresei specificate.
(10) În cazul în care adresa desemnată pentru livrare nu este accesibilă cu automobilul, livrarea se face la locul pe care strada îl permite ca punct final și cel mai apropiat de adresa de livrare.
Art. 18. Furnizorul de pe platforma recoveryone-ro.com se obligă să respecte toate cerințele prevăzute de legislația bulgară privind etichetarea, publicitatea și vânzarea suplimentelor alimentare.
Art. 19. Furnizorul va informa Utilizatorul cu privire la costurile de transport și curierat imediat înainte de finalizarea comenzii, iar prețul de livrare poate varia în funcție de produs, metoda de livrare și adresa aleasă de Utilizator. În cazul redirecționării suplimentare a unei comenzi deja solicitate de către Utilizator sau în cazul în care este necesar să se revină la adresa solicitată, Utilizatorul va plăti costul de livrare în sume stabilite în conformitate cu tariful curierului respectiv. Condițiile de livrare gratuită, în cazul în care sunt disponibile, nu se aplică în cazul în care utilizatorul solicită o vizită la o adresă la o oră sau într-un interval de timp al zilei specificat de către utilizator.
Art. 20. (1) Utilizatorul are obligația de a inspecta bunurile în momentul livrării și predării de către curier și, în cazul în care acestea nu corespund cerințelor sau prezintă rupturi și defecte vizibile, să refuze acceptarea de către curier și să notifice imediat Furnizorul pe platforma recoveryone-ro.com.
(2) În cazul în care Utilizatorul nu refuză bunurile de la curier și nu notifică Furnizorul pe platforma recoveryone-ro.com în conformitate cu alin. 1, bunurile se consideră aprobate ca fiind conforme cu cerințele, cu excepția viciilor ascunse.
(3) În cazul în care Utilizatorul dorește să refuze bunurile la livrare și să nu le accepte, costurile de transport în ambele sensuri sunt suportate de Utilizator.
Art. 21. Furnizorul va asigura service-ul necesar pentru bunuri în conformitate cu prevederile secțiunii XIII. ANUNȚURI.
Art. 22. Pentru cazurile care nu sunt reglementate de prezenta secțiune, se aplică regulile de vânzare comercială prevăzute în Legea privind dreptul comercial Legea privind protecția consumatorilor și Legea privind furnizarea de conținut digital și servicii digitale și vânzarea de bunuri.
- PROTECȚIA DATELOR
Art. 23. (1) Furnizorul de pe platforma recoveryone-ro.com va lua măsuri pentru a proteja datele personale ale Utilizatorului în conformitate cu Legea privind protecția datelor cu caracter personal.
(2) Din motive de securitate a datelor cu caracter personal ale Utilizatorilor, Furnizorul de pe platforma recoveryone-ro.com va trimite datele numai la adresa de e-mail care a fost furnizată de Utilizatori în momentul înregistrării.
(3) Furnizorul de pe platforma recoveryone-ro.com are dreptul de a stoca date pe dispozitivul terminal de comunicare al Utilizatorului, cu excepția cazului în care acesta din urmă se opune în mod expres.
(4) Utilizatorul sau Utilizatorul este de acord ca Furnizorul de pe platforma recoveryone-ro.com să aibă dreptul de a trimite oricând mesaje electronice către Utilizator sau Utilizator, inclusiv buletine informative sau oferte de cumpărare de bunuri, atât timp cât există o înregistrare a Utilizatorului sau Utilizatorului în magazinul electronic al Furnizorului de pe platforma recoveryone-ro.com.
(5) Utilizatorul sau Utilizatorul este de acord că Furnizorul de pe platforma recoveryone-ro.com are dreptul de a colecta, stoca și prelucra date privind comportamentul Utilizatorului sau al Utilizatorului atunci când utilizează magazinul electronic al Furnizorului de pe platforma recoveryone-ro.com.
(6) Furnizorul nu va stoca în nici un moment detaliile cardului/cardului de credit și/sau de debit utilizate de către Utilizator la achiziționarea de bunuri de pe platforma recoveryone-ro.com. Utilizatorul are opțiunea de a salva detaliile cardului/cardurilor de credit și/sau de debit folosite de el/ea atunci când achiziționează bunuri de pe platforma recoveryone-ro.com, deoarece detaliile acestor carduri de credit și/sau de debit nu sunt stocate la Prestator, ci sunt stocate exclusiv în sistemul instituției bancare care a emis cardul respectiv. Atunci când salvează cardul (cardurile) de credit și/sau de debit, utilizatorul trebuie să utilizeze un cod 3D atunci când intenționează să folosească din nou cardul salvat în scopul achiziționării de pe platforma recoveryone-ro.com.
Art. 24. (1) În orice moment, Furnizorul de pe platforma recoveryone-ro.com are dreptul de a solicita Utilizatorului să se identifice și să verifice autenticitatea oricăreia dintre circumstanțele și datele cu caracter personal declarate în momentul înregistrării.
(2) În cazul în care, din orice motiv, Utilizatorul a uitat sau a pierdut numele de utilizator și parola, Furnizorul de pe platforma recoveryone-ro.com are dreptul de a aplica anunțata „Procedură pentru nume de utilizator și parole pierdute sau uitate”, disponibilă la: https://www.recoveryone-ro.com/customer/account/forgotpassword/.
(3) În cazul în care există deficiențe privind protecția și prelucrarea datelor personale ale Utilizatorului, o descriere detaliată este disponibilă în Politica de confidențialitate a site-ului recoveryone-ro.com, disponibilă la adresa: https://www.recoveryone-ro.com/confidentiality/.
- MODIFICAREA ȘI ACCESUL LA TERMENI ȘI CONDIȚII
Art. 25. (1) Prezentele Condiții Generale pot fi modificate de către Furnizorul magazinului recoveryone-ro.com, data ultimei revizuiri a acestora fiind consemnată la art. 38 din prezentele Condiții Generale.
(2) Furnizorul magazinului recoveryone-ro.com și Utilizatorul sunt de acord că orice completare și modificare a acestor Termeni și Condiții Generale va produce efecte față de Utilizator în unul dintre următoarele cazuri: (1) În cazul în care Utilizatorul nu este în măsură să se conformeze la aceste Termeni și Condiții Generale, acesta va fi obligat să se conformeze la toate modificările:
- A) după publicarea lor pe site-ul web al Furnizorului din magazinul recoveryone-ro.com și dacă Utilizatorul, care a acceptat deja versiunea anterioară, nu declară în termen de 14 zile de la publicarea lor că le respinge;
- B) odată cu acceptarea explicită a acestora de către Utilizator prin intermediul contului său de pe site-ul web al Prestatorului în magazinul recoveryone-ro.com.
Art. 26. Prestatorul va publica acești Termeni și Condiții Generale la adresa https://www.recoveryone-ro.com/terms/ împreună cu toate completările și modificările aduse acestora.